سرعت بارگذاری وبسایت یکی از پارامترهایی مهم در تجربه کاربری و SEO است و همچنین بدلیل اینکه تعداد کاربران موبایل های هوشمند افزایش یافته افزایش سرعت وب سایت اهمیت بسیار بیشتری پیدا کرده است
چرا سرعت وب سایت باید بالاترین حد باشد
تجربه کاربری بهتر
مردم عاشق وب سایت هایی هستند که تند و تیز بارگزاری می شود و وب سایت هایی که خیلی سنگین هستند و بالا آمدن آنها زمان زیادی را تلف می کند می تواند برای کاربر ملال آور باشد و ممکن است کاربر دیگر به سایت شما مراجعه نکند. بنابراین اگر شما به کاربران خود اهمیت می دهید باید سرعت وب سایت خود را بالا ببرید. با توجه به آمار KISSmetrics حدود 47% از بازدیدکندگان انتظار بارگذاری صفحه در عرض دو ثانیه را دارند.
بهبود رتبه در موتورهای جستجو
گوگل در سال 2010 در وبلاگ خود به اهمیت سرعت سایت در رتبه بندی اشاره کرد و آن را جزو پارامترهای تاثیر گذار در رتبه بندی اعلام کرد. همچنین بخشی با نام Make the Web Faster جهت ارائه ابزار و مطالب پیرامون افزایش سرعت وبسایت ایجاد کرده است.
نرخ تبدیل بالاتر
تحقیقات انجام شده پیرامون تاثیر سرعت سایت در خط سود (Bottom Line) نشان دهنده تاثیر سرعت بر نرخ تبدیل میباشد، یکی از جالبترین آمار ها که می شود به آن اشاره کرد مربوط به افزایش 1% ای درامد آمازون با بهبون هر 100 میلی ثانیه در بارگذاری وبسایت است!
عواملی که ممکن است روی کندی سرعت سایت تاثیرگذار باشد
میزبانی ضعیف
یکی از مهمترین عوامل کندی سرعت سایت می تواند شرکت میزبان سایت شما باشد. همواره باید سعی کنید میزبانی سایت خود را به شرکتهایی واگذار کنید که میزبانی قدرتمندتری نسبت به بقیه دارند. خدمات دهندگان و خدمات گوناگونی (مانند میزبانی وب اشتراکی، سرور مجازی، سرور اختصاصی) برای میزبانی وجود دارد، شما باید قبل از انتخاب در مورد هر یک تحقیق کنید و خدمتی که مناسب با وب سایت شماست را انتخاب کنید.
همچنین جهت بررسی خدمات دهنگان یکی از روش های موثر آزمایش مستقیم سرویس آنها است از آنجایی که بیشتر خدمان دهندگان دارای شرایط بازگشت پول در صورت عدم رضایت میباشند شما میتوانید از این ویژگی استفاده کنید و سرویس را مستقیما خودتان آزمایش کنید. از صرف زمان برای این موضوع نترسید و مطمئن باشید صرف زمان بیشتر ارزش آن را دارد که میزبان مناسب و دائمی برای وب سایت خود پیدا کنید
یک نکته کوچک!
یکی از مواردی که میتواند در افزایش سرعت سایت موثر باشد استفاده از افزونههای cache سیستمهای مدیریت محتواست، برای مثال می توانیم به سیستم وردپرس اشاره کنیم که دارای افزونه بسیار کار آمد w3 total cache است با فعال و تنظیم کردن آن میتوانید بسیار سرعت بارگذاری وبسایت خود را بهبود دهید!
طراحی نامناسب وبسایت
عامل مهم دیگر می تواند طراحی وبسایت باشد طراحی نامناسب میتواند به علت انتخاب قالب نامناسب که خوب کد نویسی نشده و سربار اضافه کدنویسی دارد و حجم صفحه شما را بالا میبرد و یا بدلیل استفاده از توابع زیاد و پیچیدهای اجرای آن زمان بیشتری صرف کند.
استفاده از افزونه های بیش از حد
استفاده از افزونههای غیرضروری و بیش از حد و یا افزونههایی که خوب برنامه نویسی نشده باشند عامل دیگر در طراحی نامناسب است. باید دقت شود که تا حد امکان از موراد غیر ضروری اجتناب شود، در بسیاری از موارد دیده شده که حتی برخی از سایت ها افزونهای که استفاده ای از آن ندارند را فعال نگه می دارند!
استفاده از تصویرهای حجیم
یکی از مواردی که به فراوانی نادیده گرفته میشود استفاده از تصاویر حجیم میباشد، برای مثال شما میخواهید در بخشی از سایت تصویری به اندازه 300X400 پیکسل قرار دهید، حال شما فایلی با ابعاد 2 مگابپیکسل قرار دهید و از طریق کد HTML آن را کوچک کنید! درواقع 4 برابر حجمای که واقعا نیاز است بار اضافه به بازدیدکننده خود تحمیل کردید!
یک قانون ساده!
از تصاویری که بزرگتر از فضایی هستند که در صفحه اشغال میکنند، استفاده نکنید.
یکی دیگر از مواردی که درباره عکس های وجود دارد استفاده بی مورد از تصاویر با کیفیت زیاد است، در صورتی نیازی به نمایش تصویر با حداکثر کیفیت نباشد، بهتر است تا تصاویر را مقداری بهینه کنید تا از حجم آنها کاسته شود، در بسیاری از موارد دیده شده با کاهش مقداری کیفیت تصویر بدون آنکه تغییر زیادی در ظاهر عکس از نظر بازدیدکننده حس شود مقدار قابل توجهای از حجم تصویر کاسته میشود. نرم افزار های گوناگون مانند فتوشاپ دارای ویژگی ذخیره تصویر برای صفحات وب میباشند که امکان تغییر کیفیت عکس را به راحتی برای شما مهیا میسازد.
نظارت بر سرعت
به لطف ابزارهای آنلاین می توان زمان بارگذاری سایت خود را به راحتی ارزیابی کنید و به کشف جنبههایی که باعث مشکلات میشوند بپردازید و حتی توصیههایی جهت حل مشکل دریافت کنید!
GTmetrix
وب سایت gtmetrix.com یکی از قدرتمندترین وبسایت های موجود جهت بررسی سرعت وبسایت میباشد. این ابزار به شما کمک میکند تا در هر قدم در بهینه سازی، سایت خود را آزمایش کنید و نتیجه را مشاهده کنید.
همچنین مشکلات احتمالی وب سایت را با ذکر توضیحات در اختیار شما قرار می دهد. در قسمت Timeline به صورت Waterfall ترتیب و زمان بارگذاری شدن عناصر سایت را به شما نشان میدهد و در قسمت History تغییرات در سرعت را ثبت میکند و به صورت نمودار آن را به نمایش می گذارد
نتیجه
سرعت سایت دارای اثر اثبات شدهای در مدت زمانی که بازدیدکنندگان در سایت شما سپری میکنند دارد که این مهم به نوبه خود دارای تاثیر فراوانی در نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتریان میباشد. علاوه بر این، موتورهای جستجو مانند گوگل از سرعت وبسیات هنگام ارزیابی سایت استفاده میکنند، برای هر دو دلایل فوق، بهبود سرعت سایت حرکت مناسب برای کسب و کار شما است و باید به آن توجهی ویزه کرد!