این روز ها با توجه به مهم شدن بحث امنیت ، اکثر صاحبان سایتها ، فروشگاههای اینترنتی به فکر تهیه گواهی ssl هستند. سازمان صنایع و معادن هم که نماد اعتماد الکترونیکی برای سایتها صادر میکنن ، به سایتهایی که ssl دارند نماد دو ستاره ارائه میکند.
همچنین اخیرا گوگل ، داشتن ssl را یکی از فاکتورهای اعتبار وبسایت برای اولویت در جستجوها اعلام نموده است.
همان طور که می دانیم، اطلاعاتی که به طور معمول در صفحات وب رد و بدل می شوند در بستر پروتکل HTTP یا Hyper Text Transfer Protocol انتقال می یابند، این پروتکل استانداردی تعریف شده است که با آن متن ساده یا plain text را منتقل می کنند، از طرفی این داده ها به دلیل رمزنگاری نشدن، برای افراد سوم شخص قابل خواندن هستند، مثلا اگر پسورد خود را در بستر این پروتکل به سروری منتقل کنید، ممکن است از طریق سرویس دهنده اینترنت، قابل روئیت باشد (با استفاده از برنامه هایی تحت عنوان sniffer)، لذا http از لحاظ امنیتی برای کارهایی که به اطلاعات حساس از جمله حسابهای بانکی و رمزهای مشتریان مربوط می شود اصلا مناسب نیست، از این رو بانک ها و فروشگاههای اینترنتی و در کل سایتهایی که امنیت کاربران برایشان اهمیت زیادی دارد، از پروتکلی دیگر به نام HTTPS یا Hyper Text Transfer Protocol Secure بدین منظور استفاده می کنند.
پروتکل HTTPS چیست و چه فرقی با HTTP دارد؟
HTTPS پروتکلی است که در بستر آن امکان رمزنگاری (encrypt) اطلاعات فراهم می شود، به لحاظ تخصصی در HTTP پورت 80 مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که در HTTPS این پورت 443 است؛ از طرفی همانطور که گفتیم در HTTP داده ها به صورت متن ساده یا plain text هستند اما در HTTPS رمزنگاری داده ها به وسیله SSL انجام می شود.
پروتکل امنیتی (SSL) یکی از پروتکلهای استاندارد جهت انتقال دادهها بین سرویس دهنده (سرور ) و سرویس گیرنده (Client) به صورت رمزنگاری شده است.
SSL به چه معناست؟
کلمه SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنای “لایه امن پروتکل” است و با نامهای زیر شناخته و ربط داده میشود:
Https (پروتکل امن)
Hypertext transfer protocol over secure layer (پروتکل انتقال ابر داده از طریق لایه امنیتی)
s-HTTP
Secure HTTP
SSL در اصطلاح به سیستم امن و رمزی انتقال داده اطلاق می شود، ssl را ابتدا در تاریخ 1996 میلادی شرکت Netscape به منظور نقل و انتقال امن و رمزی اطلاعات ایجاد نمود و اکنون تقریبا تمام مرورگرهای استاندارد از جمله فایر فاکس، اینترنت اکسپلورر، اپرا، گوگل کروم و سافاری آن را پشتیبانی می کنند؛ همچنین در این رابطه شرکتهایی وجود دارند که گواهی ssl ارائه می کنند
بعد از خرید ssl سایت شما با https قابل دسترس میشه و تصویری مث تصویر زیر را در مشاهده ادرس سایتتون میبینین:
برای خرید ssl می توانید از لینک زیر اقدام کنید: