داشتن محصولات خوب ، داشتن سرویس خوب و حتی داشتن یک سایت با امکانات خیلی عالی ؛ شرطهای لازم برای شروع یک تجارت آنلاین موفق هست ولی یقینا شرط کافی نیست.در مقاله ویژگی های کلیدی سایت فروشگاه اینترنتی به ویژگی های لازم برای یک سایت اینترنتی اشاره کردیم ، در این مقاله سعی کردیم راههای افزایش فروش فروشگاه اینترنتی را آموزش بدیم ، هرچند این موضوع نیاز به ساعتها کارگاه آموزشی داره ، ولی ما در میهن هاستینگ سعی کردیم سهم خودمونو در این مهم ادا کنیم :
1- جلب اعتماد مشتری
بعد از راه اندازی سایت حتما به فکر کسب اعتماد مشتری باشیم ، بنابراین در اولین قدم به فکر نماد اعتماد الکترونیکی باشیم:
یکی از راههای جلب اعتماد مشتری گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی هست که توسط سازمان صنایع و معادن صادر میشه ، چون سایتهایی که نماد اعتماد دارن اطلاعات دقیقی از خودشون در اختیار سازمان نماد قرار میدن ، بنابراین پیگیری برای مشتری در مورادی که مشکلی پیش بیاد در مورد سایتهایی که نماد اعتماد دارن راحت تر هست.برای گرفتن نماد اعتماد میتونین به سایت نماد اعتماد مراجعه کنین و مراحل ثبت نام رو پیگیری کنین.
وجود اطلاعات تماس دقیق در سایت هم از جمله مواردی هست که اطمینان مشتری اینترنتی رو جلب میکنه ، اگه بتونین شماره ای برای پشتیبانی 24 ساعته داشته باشین هم که واقعن عالیه و میتونین این رو یه مزیت مهم معرفی کنین.
داشتن ssl هم یکی از راههای سایتهای ایمن هست ، برای خرید ssl میتونین از لینک گواهی SSL اقدام کنین.
2- راحت کردن کار مشتری در خرید:
وبسایت شما باید همه راه هایی که مشتری بتونه راحت بهای خدمات رو پرداخت کنه داشته باشه .اعلام شماره حساب به مشتری و داشتن درگاه بانکی از کمترین امکاناتی هست که باید سایت شما داشته باشه ، در لینک زیر آموزش گرفتن درگاه اینترنتی از بانک ملت را آموزش دادیم:
آموزش دریافت درگاه اینترنتی بانک ملت
3- سرعت خوب و همیشه در دسترس بودن سایت:
هیچکس یک وب سایت کند را دوست نداره ، چرا که از باز کردن صفحات و محتوای شما کسل و کلافه می شن . هیچکس مایل نیست در یک فروشگاه زنجیره ای بسیار شلوغ که حتی جایی برای رسیدن به جنس مورد نیاز خودش رو نداره ، بره و خرید کنه ، در فروشگاه اینترنتی هم همینطوره.
همینطور همیشه در دسترس بودن سایت و آپتایم 24 ساعته خیلی مهمه ، فروشگاه شما باید در هر ساعت از شبانه روز در دسترس باشه.
برای یک شروع موفق پیشنهاد ما برای فروشگاههای اینترنتی استفاده از سرور مجازی یا هاست های پر سرعت هست
خرید سرور مجازی | خرید هاست پرسرعت | خرید هاست فروشگاهی
4- ارائه توضیحات کامل راجب محصول
سعی کنین برای محصولاتتون تا جاییکه میتونین راجب محصول توضیح بدین و تصاویر از زوایای مختلف اون محصول رو تو سایتتون بزارین ، با توجه به اینکه در فروشگاه اینترنتی مشتری محصول را در زمان خرید لمس نمیکنه ، شما باید همه شرایط برای اینکه مشتری به این باور برسه که این محصول مورد نیازش هست را براش فراهم کنین . سعی نکنین به هر ترفندی محصولتون رو بفروشین و نقد ها رو پذیرا باشین و اگر محصول ایراداتی داره ، حتما ایرادات هم به اطلاع مشتری برسونین
5- قراردادن قسمت نظرات
حتما در سایت قسمتی برای ارائه نظرات مشتریان در مورد محصولات قرار دهید ، اینکار در افزایش بازدید و استفاده کاربران از تجربه یکدیگر موثر است .
همینطور مشتری ها با مطالعه نظرات اطمینان بیشتری پیدا میکنند.
6- کالاهای کمیاب بفروشید
فروش کالاهای کمیاب ، در موفقیت سریع شما برای برند شدن در اینترنت ، تاثیر زیادی دارد ، همیشه به این فکر کنین که بازاری دارید به وسعت ایران ، بنابراین ممکن هست درصد فروش یک نوع کالای شما در شهرستان ها خیلی بالاتر از تهران و یا کلان شهر ها باشه و دلیل عمده اون کمیاب بودن اون محصول در شهرهای کوچک هست ، این مورد رو در مورد برندهای بزرگ هم دیدیم که بامیلو روی فروش لباس و زیور آلات خیلی مانور داده در حالیکه دیجی کالا مانور اصلیش روی محصولات دیجیتالی هست .
7- کالای تخصصی بفروشید:
رشد فروشگاه های اینترنتی باعث شده ، فروشگاههای جدید به فکر فروش تخصصی کالا باشن ، مثلا فروشگاه مودم اینترنت که فقط روی فروش انواع مودم کار میکنه، یا فروش لوازم کوهنوردی که فقط تو این حوزه بصورت حرفه ای کار میکنه ، این کار باعث موفقیت سریع تو این حوزه میشه و میتونین حتی با برندهای خیلی بزرگ رقابت کنین.
8- حس خوب در مشتری ایجاد کنید
سعی کنین حس خوب در مشتری ایجاد کنین ، این خیلی سادس مثلا یکی از برندهای دستمال کاغذی در قسمت زیرین کارتن دستمال کاغذی عکسهای پاندا بصورت برجسته چاپ کرده بودن که بچه ها میتونستن باش بازی کنن ، یا یکی از برندهای بستنی ، بعد از خوردن بستنی ، میتونستین از جای بستنی بجای سوتک استفاده کنین ، در فروشگاه اینترنتی هم میتونین روی محصولاتی که احساس خوب به مشتری بده کار کنین
9- تنوع کالا داشته باشین
اگه روی یک محصول خاص کار میکنین ، حتما سعی کنین روی برندهای مختلف اون محصول کار کنین ، اگه روی محصولات اشپزخونه کار میکنین ، سعی کنین روی هر محصول در این حوزه کار کنین تا مشتری بجای خرید یک کالا سبدی از کالا رو از سایتتون خرید کنه.حتما به فکر کالاهای مکمل باشین ، مثلا مشتری که گوشی موبایل خرید میکنه ، پیشنهاد خرید قاب گوشی یا هنزفری با تخفیف رو موقع خرید بش بدین
10-تخفیف و فستیوال های فروش رو فراموش نکنین
همیشه گرفتن تخفیف برای مشتری ها خوشایند هست ، پس سعی کنین حتی بصورت مناسبتی کالا رو بدون سود بفروشین ولی با ارائه تخفیفهای باحال یه احساس خیلی خوب تو مشتریاتون ایجاد کنین.فستیوالهای فروش هم خیلی مهم هست ، سعی کنین روی محصولات مناسبتی کار کنین.دیجی کالا با مناسبتهایی مثل آغاز مهرماه با ارائه کمپین هایی نظیر بازگشت به مدرسه فروش مناسبتی خوبی را در آستانه ماه مهر تجربه کرد.
11- با مشتریانتون دوست باشید
مردم همیشه از افرادی خرید میکنند که دوستشون دارند ، خود من بارها شده جنسی را حتی با قیمت بالاتر خرید کردم ولی از برندی خرید کردم که دوستش داشتم.
بنابراین سعی کنین با مشتریتون دوست بشین ، دوستی با مشتری هم کار سختی نیست ، کافیه همیشه خودتونو جای مشتری بزارین و همونطور که دوست دارین ینفر موقع فروش به شما مشاوره درست بده ، همینطور با مشتری برخورد کنین. ارتباط خوبی با مشتری ایجاد کنین ، تولدشو بش تبریک بگین ، اعیاد و تبریک بگین و …
12-تبلیغات
این موضوع چون خیلی مفصل بود جز گزینه های آخر اوردم ، ولی میشه گفت جز اولین موارد مهم برای پیشرفت فروش شما هست ، بودجه مایکروسافت برای تبلیغات در سال مالی منتهی به ژوئن 2.6 میلیارد دلار بوده است. اپل در سال مالی خود تا اکتبر 1.1 میلیارد دلار برای تبلیغات هزینه کرده است.
در این بازار نوشابه که خیلی ها به جای اینکه بگن نوشابه می خوام می گن کوکا می خوام ، این شرکت نیازی به این همه تبلیغات دارد ؟!
در همین ایران خودمان مثال بارز بحث تبلیغات صحیح و کارآمد که بسیار هم تاثیرگذار بوده، شرکت ایرانسل است.آیا واقعا این شرکت که سهم بالایی در بازار ارتباطات را داراست ، نیازی به تبلیغات دارد ؟!
بله هر شرکتی که به پیشرفت فکر میکنه باید روی تبلیغات سرمایه گذاری کنه.
یادمون نره که تجارت درست یعنی از هر 100 تومان سود خالص 2 تومان برداریم و 98 تومان دیگه رو تبلیغ کنیم
۱۳-بازاریابی اینترنتی
برای بازاریابی پیشنهاد اولیه ما sem می باشد (search engine marketing ) هست که بعبارتی الان به اسم سئو هم میشناسن ، تو سایت مقاله های زیادی راجب سئو هست که میتونین مطالعه کنین در یک جمله ساده معنی سئو اینکه شما رتبه خوبی تو موتورهای جستجو بدست بیارین ، تحقیقات نشون داده بیش از 90 درصد افراد نیازهای خود را در موتورهای جستجو مثل گوگل جستجو میکنن ؛ بنابراین این موضوع از نقش خیلی مهمی برخوردار است.مثلا اگه فروشگاهی فروش انگشتر داره اگه تو گوگل با کلماتی مثل خرید انگشتر ؛ فروش انگشتر ؛ تو نتایج اولیه گوگل باشه یقینا سهم زیادی از فروشش از همین راه هست
تبلیغات کلیکی هم یکی از شیوه های بازاریابی اینترنتی هست و با توجه به اینکه شما میتونین بصورت هدفمند تبلیغ کنین تاثیر خوبی میتونه تو فروشتون ایفا کنه ، در این روش شما بابت هر کلیک هزینه پرداخت میکنید ، شما میتونین انتخاب کنید کدوم شهرها تبلیغ شمارو ببینن و حتی ساعت دیدن تبلیغتونو میتونیم مشخص کنین . همینطور مرتبط بودن موضوع سایت نماش دهنده آگهی شما با محصولات سایتتون رو میتونین تعیین کنید
content marketing یا بازاریابی محتوا
یکی از بهتریننن و کم هزینه ترین روشهای بازاریابی هست.تو این روش شما با قراردادن محتویات مرتبط با محصولاتتون در جهت اگاهی بخشیدن به مردم، میتونین مشتری جذب کنید.
مثلا سایتی که فروش سیسمونی نوزاد داره ، با قراردادن آموزشهای مفید مربوط به نوزاد از تربیت تا امور پزشکی و … تو سایت ، بازار هدف خودشو جذب سایت میکنه و خیلی راحت میتونه این افراد رو به مشتری تبدیل کنه
اکثر سایتهای بزرگ تو دنیا و ایران دارن ازین روش برای بازاریابی محصولاتشون استفاده میکنن
۱۴- زود دلسرد نشین
افراد زیادی روزانه میبینیم که با دیدن کسب و کارهای موفقی مثل دیجی کالا ، بامیلو و برندهای معروف اینترنت ایران ، به این فکر میفتن که سریع یه فروشگاه اینترنتی راه بندازن ، این خیلی خوبه که بیزینسمونو سریع راه بندازیم ولی چون راهشو نمیدونیم ، سریع دلسرد میشیم ، پیشنهاد من به این دوستان اینکه پله اول کسب و کار خودشونو با پله صدم یه کسب و کار دیگه مقایسه نکنن و فکر نکنن به محض اینکه سایت بالا اومد باید میلیونر بشن. یقینا پیشرفت یک فروشگاه اینترنتی نیاز به انجام مواردیکه در مقاله فوق اشاره کردیم داره و نابرده رنج گنج میسر نمی شود
امیدواریم شمایی که این مقاله رو میخونین بزودی یکی از برندهای معروف در اینترنت ایران باشید